ZATERDAG 01 MEI 2021
52°05'19.3"N 4°14'44.6"E
© 2021 STRANDPAVILJOEN DE STAAT
© 2021 STRANDPAVILJOEN DE STAAT

FOOD

Uit eten op het Scheveningse strand

Ben je op zoek naar de leukste plek om te gaan ontbijten, lunchen of dineren in Den Haag? Zowel binnen in ons restaurant als op onze terrassen kan je bij ons al vanaf ’s ochtends vroeg terecht. Liever met je voetjes in het zand? Of gezellig borrelen? Bij Strandpaviljoen De Staat kan het allemaal!

Healthy hotspot: biologisch en duurzaam

Bij De Staat streven we naar gezonde leefomstandigheden voor mens en dier. Kwaliteit en duurzaamheid staan bij ons heel hoog in het vaandel en onze Staatskeuken voert dan ook een biologische kaart. En onze chefs koken zo veel mogelijk met de seizoenen mee. Groente en fruit van het seizoen, liefst afkomstig van de akker, zijn minder belastend voor het milieu dan soorten die per vliegtuig zijn geïmporteerd of afkomstig zijn uit verwarmde kassen. Zo proberen wij onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden.

We werken samen met partners die duurzaamheid en verantwoord produceren hoog in het vaandel hebben. De Staat kiest zo veel mogelijk voor pure, eerlijke ingrediënten: biologisch, duurzaam en fairtrade. En dat proef je! We kiezen daarom bewust voor een samenwerking met leveranciers zoals De Lindenhoff, Brood van Menno en Bocca Coffee. Ook werken we graag met lokale leveranciers en lokale producten. Zo is onze vis duurzaam gevangen, en liefst afkomstig uit de Noordzee.
Daarnaast hebben wij ook aandacht voor vegetarische en vegan opties op onze kaart.

Door de keuze voor duurzaam heeft onze strandtent al sinds 2017 het Greenkey certificaat en daar zijn wij trots op!

Klassiekers & specials

De Staatkeuken heeft inmiddels een aantal klassiekers waar onze gasten steeds weer voor terugkomen: onze Staatsplateaus. Niet alleen ons ontbijtplateau ook het Staatsplateau - voor bij de borrel – is inmiddels befaamd in Den Haag en omstreken. De basis is ‘shared dining’; het plateau vol verschillende heerlijke gerechten deel je gezellig met je tafelgenoten. Alle plateaus zijn vanaf 2 personen verkrijgbaar.

Door met de seizoenen mee te koken veranderen we regelmatig onze kaart. Daarnaast zijn er steeds ook wisselende specials; wekelijks staat er een nieuw vlees, vis en vegetarisch gerecht op het menu en dagelijks is er een andere huisgemaakte soep. Uiteraard hebben we ook voor kinderen altijd iets lekkers op de kaart.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe gerechten? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Barbecue

Op mooie zomerse dagen gaat bij De Staat ook de barbecue aan. Het BBQ-Staatsplateau is een feest van heerlijke gerechten; gevuld met vlees, vis en seizoensgroenten. Ook hier wisselen we regelmatig van samenstelling, zodat het ook voor terugkerende gasten steeds weer leuk blijft om te proberen. Naast het ‘gewone’ Staats BBQ plateau is er altijd een vega variant.

Events

Wil je een feest, bruiloft, vergadering of ander zakelijk event houden bij De Staat? Ook dan denken wij graag mee voor een speciaal menu voor de gasten. Neem gerust contact met ons op.

Drinks

Fairtrade koffie

Bij De Staat schenken wij Bocca Coffee. Dit Nederlandse bedrijf importeert geheel fairtrade de Bocca-bonen uit Ethiopië en toont zich een ware liefhebber van echte koffie. Bocca werkt daarnaast op een duurzame manier. Met biologische producten en projecten zorgen zij ervoor dat zowel de economie als het leefklimaat in Ethiopië verbeteren.
Bij dit eerlijke kopje koffie is een van onze huisgebakken taarten zeker een aanrader!

Borrelen op het strand

Naast biologische koffie, pioniert De Staat op het gebied van biologische opties voor frisdrank en limonades. Ook proberen we lokale ondernemers te ondersteunen; zo voeren we bijvoorbeeld het Haags gebrouwen bier van Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder.
Daarnaast heeft De Staat een uitgebreide cocktailkaart; met daarop de meest perfecte zomerse verfrissingen.
De Staat is dan ook dé hotspot voor een borrel op het Scheveningse strand! Kom je snel genieten van een drankje bij de ondergaande zon?

Op de drankenkaart vind je onze selectie dranken.

Wijn

Onze wijnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze eigen sommelier Jimmy Sprokkereef. Hij voorziet je graag van een toelichting aan tafel. Regelmatig licht hij hier op onze site een van onze wijnen toe.