© 2021 STRANDPAVILJOEN DE STAAT
© 2021 STRANDPAVILJOEN DE STAAT

Locatie

Locatie Westduinpark

Strandpaviljoen De Staat ligt op het allermooiste stukje van het Haagse strand. Door de ligging in het Westduinpark Natura 2000-gebied heeft ons strandpaviljoen een beschermd natuurgebied als entree. Een unieke plek waar je konijnen, fazanten en vossen kunt spotten en waar Schotse Hooglanders vrij rondlopen. De korte wandeling door het afwisselende gebied met hoge duintoppen en karakteristieke planten, vanuit Duindorp of de Vogelwijk, is prachtig en is een ervaring op zich!

Zuiderstrand

Wist je dat Den Haag heeft 11 km kust heeft? Tussen Scheveningen en Kijkduin in ligt het Zuiderstrand. Bij de locals ook wel bekend als “het Stille Strand”. Hier is nog alle ruimte om te genieten van de zon, zee én natuur. De strandtenten liggen hier namelijk op een wat grotere afstand van elkaar en door de uitgestrektheid van het strand ervaar je hier nog het gevoel van vrijheid en rust.

Zoek dus óf de gezellige drukte op bij ons strandpaviljoen, óf vindt gemakkelijk een wat rustiger plekje direct naast onze strandtent. Wil je even afkoelen of je afspoelen na je duik in zee? Direct links onderaan het pad naar beneden staat een douche.

Bereikbaarheid

De Staat is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar, of natuurlijk nog beter: pak de fiets! Het laatste stukje door de prachtige duinen loop of fiets je in een paar minuten. Je komt uit bij Strandslag 10 en direct rechts onderaan het pad naar beneden vind je De Staat.

Kijk hier als je meer wil weten over het Westduinpark Natura 2000-gebied